ПАЛЕ- Данас меморијални турнир, свечана сједница Скупштине општине и концерт групе Кербер

372

У оквиру “Госпојинских свечаности” поводом Дана општине Пале – Успења Пресвете Богородице данас ће бити отворен меморијални кошаркашки турнир “Богдан Боћа Лучић”.

Отварање меморијалног турнира предвиђено је у 17.00 часова на спортским теренима Станица Пале.

Истог дана биће одржана свечана сједница Скупштине општине Пале од 18.00 часова у Културном центру, након чега ће у 20.30 часова наступити група “Кербер” на Студентском тргу Пале.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, сутра од 9.00 часова биће служена архијерејска литургија у Цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју.

У 12.30 часова планирано је отварање новог објекта Дјечијег центра “Бубамара” Пале, док ће у 13.00 часова бити ломљење славског колача и ручак у салону “Комета”.

Истог дана у 16.30 часова планирано је отварање Балканског првенства за јуниоре у џудоу у Спортско-пословном центру “Пеки”, док је у 19.30 часова заказана Свечана академија поводом 100 година Народне библиотеке Пале.

Програмом “Госпојинских свечаности” предвиђено је да у недјељу, 29. августа, буде одржан Сабор бораца- Борачка организација Пале од 10. до 14.00 часова, а у вечерњим часовима Милан Димић ће извести представу “Савршен крој”.

Госпојинске свечаности се завршавају у суботу, 4. септембра, Меморијалним турниром у женској одбојци “Веселинка Слијепчевић Обрадовић” у дворани “Пеки”.

“Госпојинске свечаности” почеле су у петак, 20. августа, када је Гусларско друштво “Старина Новак” на Палама организовало гусларско вече.

/Срна/