ПАЛЕ- Донирано санитетско возило Дому здравља Пале

280

Олимпијски центар „Јахорина“ донирао је данас санитетско возило Дому здравља Пале с циљем збрињавања грађана ове локалне заједнице и скијаша током зиме.

Директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић рекао је да су показали да су друштвено одговорно предузеће и да ће наставити да размишљају о свим грађанима Пала, не само о гостима Јахорине.

Он је захвалио начелнику општине Пале Бошку Југовићу на одличној сарадњи коју има са Олимпијским центром „Јахорина“, као и директору Дома здравља Пале Ивану Шарцу, истичући да морају размишљати о томе да на планини имају модернију и новију амбуланту с обзиром на то да у шпицу сезоне имају дане када скија 10.000 људи.

Југовић је навео да је била неопоходна помоћ Дому здравља Пале будући да врши примарну здравствену услугу на скијалишту, те је захвалио руководству Олимпијског центра што су показали друштвену одговорност према локалном становништву.

„Са Олимпијским центром смо направили аранжман да новац од одређених услуга, попут издавања паркинг простора на подручју Јахорине и Пала, распоредимо тамо гдје је најпотребније и мислим да смо направили праву ствар“, рекао је Југовић.

Он је истакао да је овај центар заслужио, због стварања респектабилног туристичког центра и скијалишта, да се и локална заједница према њима односи озбиљно како би била унапријеђена туристичка понуда, али и локална заједница.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да ово предузеће, у складу са могућностима, помаже свим локалним заједницама у Сарајевско-романијској регији.

Директор Дома здравља Иван Шарац рекао је да је Олимпијски центар био на висини задатка и донирао ново, опремљено возило са којим у сваком тренутку могу да пруже пацијентима квалитетну услугу и транспорт.

Он је додао да је Дом здравља Пале увијек био на услузи посјетиоцима Јахорине, да ће бити и даље, али да би било добро да се изгради објекат на планини, што би им омогућило пружање још квалитетније здравствене заштите.

/Срна/