ПАЛЕ- Дјечији центар “Бубамара” добио сертификат “Пријатељи добре исхране”

173

Дјечији центар “Бубамара” на Палама од недавно је власник сертификата “Предшколска установа пријатељ правилне исхране”, чиме су постали друга установа у Републици Српској са тим сертификатом.

Директор вртића Вања Југовић рекла је Срни да је ова установа након низа година уложеног труда, рада, бројних активности, како васпитача и запослених, тако и свих малишана и њихових родитеља, постала власник сертификата који ће им много значити за будуће пројекте.

Југовићева наводи да су сертификат добили у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци 21. октобра, на Завршној конференцији шесте фазе иницијативе “Школе /предшколске установе пријатељи правилне исхране”.

“Током Спровођења програма, вртић је похваљен за постигнуте резултате. Није само да се води рачуна о здравој исхрани, иако смо добили најбоље оцјене када су у питању анализе хране коју користимо у вртићу, већ се кроз програм води рачуна и о правилном психо-физичком развоју дјетета”, објашњава Југовићева и додаје да су здраве навике у исхрани окосница за здрав живот.

Она додаје да су поред тога и васпитачи радили низ активности којима су у комплетан процес добијања сертификата, али и обуке, укључили и родитеље дјеце.

Југовићева наглашава да је за било који резултат постигнут у вртићу веома битно јединство на релацији породица-дијете-вртић.

Програм правилне исхране организован је под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике српске, Министарства здравља и социјалне заштите Српске, Института за јавно здравство, уз финансијску подршку УНИЦЕФ-а БиХ.

У Дјечији центар “Бубамара” на Палама ове године уписано је 314 малишана узраста од једне године до поласка у школу.

/Срна/