ПАЛЕ- Екипа општине Источно Ново Сарајево побједник турнира

279

Екипа општине Источно Ново Сарајево побједник је традиционалног турнира у малом фудбалу „Коран-Пале“.
Побједничкој екипи награду од 6.000 КМ уручио је начелник општине Пале Бошко Југовић, док је дугопласираној екипи „Посљедњи динар“ награду од 1.000 КМ уручио градоначелник Источног Сарајева ЛЈубиша Ћосић.

За освојено треће мјесто екипи „Е-спорт“ Источно Сарајево, предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина уручио је награду од 500 КМ.

За најбољег играча турнира изабран је Никола Рнић, за најбољег голмана Миљан Радмановић, док је најбољи стијелац Ђорђе Ћеха.

Југовић је изјавио новинарима да је 60. турнир оправдао очекивања и похвалио организаторе и све који су допринијели да ова спортска манифестација буде успјешна.

Он је навео да је на турниру наступала 21 екипа са изузетним играчима, те да ће локална заједница настојати да повећа наградни фонд.

Бранислав Арсенијевић из побједничке екипе рекао је да је окупио играче из Србије како би увеличали традиционални турнир и да се нада да су сви уживали.

Он је нагласио да је турнир организован на врхунском нивоу и да ће доћи опет да учествују.

Најбољи играч турнира Рнић, који долази из Батајнице, каже да је први пут на Палама и да му је драго што је његова екипа побиједила.

Он је додао да су сви играчи били добри и израуио нада да ће доћи поново јер им се на Палама и у Источном Сарајеву свиђа.

Средства од томболе, а продато је више од 2.000 карата, уручена су Удружењу за помоћ дјеци и омладини са посебном потребама „Сунце“.

Покровитељи турнира, који је завршен касно синоћ, су општина Пале и град Источно Сарајево.

Технички организатор је Студентски центар Пале, а логистички покровитељ Удружење за развој младих „Омега“ и многобројни спонзори.

/СРНА/