ПАЛЕ- Завршена манифестација „Сретењски дани“

195

Приказивањем филма „Олуја“ аутора Милоша Радуновића, који говори о страдању српског народа уочи и током истоимене акције етничког чишћења Срба из Хрватске 1995. године, на Палама је вечерас завршена манифестација „Сретењски дани“.

Директор Културно-спортског центра Пале и један од организатора манифестације Славка Брезо рекла је да су задовољни како је седмодневна манифестација протекла, да су сви догађаји били добро посјећени те ће се трудити да у наредном периоду буде још боље.

Она додаје да је владала велика заинтересованост суграђана за филм „Олуја“ који је у сали Културног центра приказан вечерас и јуче у два термина.

Брезова је изјавила новинарима да ће пројекција филм бити приказана и сутра за ученике основних школа са подручја општине Пале, док су за средњошколце планиране двије пројекције 27. фебруара.

Она је навела да филм говори о страдањима Срба у протеклом рату на просторима Крајине, да је едукативан и да сви требају да га погледају.

Брезова је најавила да ће у петак, 24. фебруара, у Културном центру бити одржана представа за најмлађе суграђане „Дјевојка и звијер“ у извођењу бијељинског позоришта, а за 2. март планирана је представа „Ако сам жена, нисам коњ“ поводом Дана жена.

Она је навела да ће улаз бити бесплатан и да је то поклон за све даме од општине Пале и Културног центра.

„Олуја“ је ратна драма испричана из угла обичног човјека Илије, чији лик тумачи Јово Максић. Ријеч је о ратној причи човјека који није бирао рат, али је изабрао да заштити породицу и село у којем је одрастао.

„Олуја“ је први филм о овој историјској теми, а премијерно је приказан у Београду и Бањалуци.

/Срна/