ПАЛЕ- Завршен меморијални турнир посвећен чети „Петар Пандуревић“

413

Меморијални турнир „Петар Пандуревић“ посвећен погинулим борцима ове чете завршен је на Палама, а прво мјесто освојиле су екипе „Станица“ у категорији старијих пионира и „Дрим тим“ у конкуренцији млађих пионира.

Овај меморијални турнир посвећен је и осталим погинулим борцима са подручја мјесне заједнице Станица Пале, а ове године на њему су од 1. до 8. јуна учествовале 34 екипе са 313 играча.

Предсједник Организационог одбора турнира Ивица Топић рекао је да су дјеца и родитељи били презадовољни комплетним организацијом турнира, посебно што су успјели да и цицибане изведу на такмичење.

У категорији цицибани за најбољег играча изабрана је Уна Ковач, најбољи голман је Алекса Мухаремовић, а стијелац Срђан Кнежевић.

У категорији пјетлићи, најбољи играч је Никола Лопатић, голман Стефан Симанић, а најбољи стијелац Михајло Пејовић.

Најбољи играч у категорији млађи пионири био је Давид Кораћ, голман Иван Чворо и стријелац Максим Лучић, а код старијих пионира најбољи играч је Марија Милинковић, голман Немања Кулашевић и Ђорђе Мировић стријелац.

Топић, који је и предсједник Мјесне заједнице Станица Пале, истакао је да ће ове године одборницима Скупштине општине Пале бити предложено да донесу одлуку да се Дани чете „Петар Пандуревић“ уврсте у значајне датуме за општину и град Источно Сарајево.

Он је додао да ће ова мјесна заједница тражити подршку и од града, те да су за све учеснике турнира обезбијеђене награде, захвалнице, пехари, уз помоћ општине Пале, организације „Ворлд вижн“, мјештана и привредника.

Чета „Петар Пандуревић“ формирана је почетком рата. Имала је 200 храбрих бораца, чувала је српске положаје на Требевићу и обишла бројна ратишта широм Републике Српске.

Четрнаест бораца чете „Петар Пандуревић“ заједно са командантом, 8. јуна 1992. године погинули су у нападу муслиманских снага на српске положаје на Требевићу.

/Срна/