ПАЛЕ- Заражено још 16 лица

420

На Палама је вирус корона потврђен код још 16 лица – у протекла 24 часа локални Дом здравља Пале је евидентирао 15 случајева, а један је регистрован у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, рекао је Срни координатор у паљанској здравственој установи Небојша Тановић.

Према његовим ријечима, заражено је девет мушкараца и шест жена, од којих су четири мушкарца средње и пет старије животне доби, док су четири жене старије, а двије средње животне доби.

„Сви си у добром здравственом стању. Од почетка пандемије, марта прошле године, имали смо укупно 940 случајева заразе вирусом корона на подручју општине Пале“, навео је Тановић.

Он је рекао да је у посљедња 24 часа опорављено девет лица, те да је тренутно на Палама активно 40 случајева вируса корона.

Тановић је појаснио да се више не може говорити од кластерима заразе, већ о слободној трансмисији због распрострањености вируса, те да су извор заразе, у највећој мјери, породична окупљања или чести контакти са туристима.

Дом здравља Пале очекује још 17 резултата тестова, а и наредне седмице наставиће редовно тестирање свих лица са тежим симптомима вируса корона, у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

/Срна/