ПАЛЕ- За вакцинацију пријављено 750 лица старијих од 65 година

460

На подручју општине Пале у тимове породичне медицине пријавило се 750 лица старијих од 65 година која желе да приме вакцину против вируса корона „спутњик ве“, рекао је Срни координатор паљанског Дома здравља Небојша Тановић.

„Грађани се сами пријављују у тимове породичне медицине. Пријављено је и осам људи који нису регистровани у породичним тимовима, али имају пребивалиште на Палама, а према инструкцији Института за јавно здравство Српске наводи се да сва лица која желе да приме вакцину, а имају мјесто пребивалишта у паљанској општини, могу је примити у нашем Дому здравља“, објаснио је Тановић.

Тановић је рекао да Дом здравља Пале сутра очекује испоруку првог фрижидера за чување вакцина.

Он каже да ће, када добију нову испоруку вакцина, почети масовну вакцинацију, те напомиње да ће бити вакцинисани и корисници Дома за старија лица „Натура“, који ће бити вакцинисани према достављеном списку који здравствена установа добије од њих.

Тановић наводи да је пријављивање за вакцинацију против вируса корона и даље на добровољној основи.

Вакцинација против вируса корона у Дому здравља Пале почела је у четвртак, 18. марта, вакцину је примило 15 запослених, а 10 радника ове здравствене установе је већ раније вакцинисано и ревакцинисано у Србији.

/Срна/