ПАЛЕ- За предшколски програм пријављена 52 малишана

434

За бесплатан предшколски програм за дјецу у Дјечијем центру „Бубамара“ на Палама пријављена су 52 малишана, рекла је данас Срни директор ове установе Вања Југовић.

Она је појаснила да је програм намијењен малишанима који у септембру полазе у школу и који до сада нису били укључени у било какав други вид предшколског образовања и васпитања.

Ради се о тромјесечном припремном програму за дјецу, рођену 2015. и 2016. године, са којима ће се радити сваки радни дан по три часа, а који ће бити подијељени у двије групе, рекла је Југовићева.

Она је подсјетила да прошле године, због вируса корона, нису били у могућности да спроведу програм, који је много вриједан за дјецу јер се упознају са основним
постулатима понашања у групи и социјализују се.

“Осим што ће се дјеца забавити, стећи нова пријатељства, програм ће олакшати њихов сам чин одласка у школу и сусрет са нечим новим. Школа је искорак у њиховој новој етапи живота“, навела је Југовићева.

Припремни програм пред полазак за школу почеће 1. марта и трајати до 31. маја, а финансира га Министарство просвјете и културе Републике Српске.