ПАЛЕ- Изборна скупштина у наредна два мјесеца

166

Скупштина Борачке организације Пале донијела је одлуку о расписивању избора унутар ове локалне организације, а изборна скупштина требало би да буде одржана у наредна два мјесеца.

Потпредсједник Скупштине Борачке организације Пале Радосав Живковић рекао је новинарима да су на сједници сумирали резултате из претходне године када су имали задатак да врате уништено повјерење бораца у Борачку организацију.

„Борци треба да знају да Организација и постоји због њих и они треба да одлучују како и шта треба да буде“, изјавио је Живковић и позвао борце да дођу на изборну скупштину, која ће бити одржана у априлу или мају по мјесним организацијама, те да изаберу кога они желе.

Он је напоменуо да су највише проблема имали са вишедеценијским руководиоцима у Борачкој организацији Републике Српске.

Према његовим ријечима, финансијска ситуација у паљанској Борачкој организацији је стабилна, за ову годину имају много планова, као што је измијештање споменика на Корану и изградња споменика у Јеловцима за невине жртве Другог свјетског рата.

Предсједник Предсједништва паљанске Борачке организације Јасна Лазаревић Гавриловић рекла је да су вечерас да ће инсистирати и на изборима на нивоу Републике Српске.

„Још активно не учествујемо у раду Борачке организације Републике Српске, али их поштујемо и понашамо се у складу са правилима која су предочена од наше кровне организације“, рекла је Гавриловићева.

На сједници Скупштине Борачке организације вечерас је усвојен извјештај о раду Организације за прошлу годину, као и финансијски план за прошлу и ову годину, те нацрт измјена и допуна Статута Борачке организације Пале.

/Срна/