ПАЛЕ- Концертом „Катере“ почело обиљежавање Дана факултета

279

Концертом музичког састава „Катера“ на Палама је почело обиљежавање 24. новембра – Дана Економског факултета.
Декан Економског факултета на Палама Марко Ђого изразио је задовољство што су угостили овај музички састав, који је, како каже, препознатљив бренд на подручју Сарајевско-романијској регије и шире.

„Наша жеља је да промовишемо такве домаће брендове и културну понуду регије. Сматрам да Катера има тај квалитет и задовољство је што су пристали да одрже концерт“, изјавио је Ђого новинарима.

Ђого је навео да је за данас планирано предавање католичког теолога Горана Шарића, којег су изабрали студенти и познат је млађој популацији, а Економски факултет Пале се потрудио да обезбиједи његово присиство.

Према његовим ријечима, Економски факултет улази у обиљежавање 30 година постојања на Палама, с обзиром на то да је свој рад обновио 1993. године, те напоменуо да желе да покажу да је ова високообразовна установа за те године остварила одређене резултате.

Он је навео да ће на Дан Економског факултета у четвртак, 24. новембра, испред Великог амфитеатра бити отворен мини-сајам књига, на којем ће бити изложено 60 различитих наслова аутора професора Економског факултета, док је је у исто вријеме планирана и радионица о финансијској писмености у организацији Удружења економиста Републике Српске /СWОТ/.

Свечано обиљежавање Дана Економског факултета планирано је за 12.00 часова, док је промоција мастера и дипломираних студената заказана за 12.30 часова.

Члан Музичког састава „Катера“ Лука Новосел изразио је задовољство што су добили позив и својим скромним наступом кренули у обиљежавање Дана Економског факултета.

Новосел се нада да ће „Катера“ бити дио што више оваквих или сличних манифестација, јер им причињава задовољство да свирају пред студентима, професорима и увијек ће се радо одазвати.

/Срна/