ПАЛЕ- Међународни кошаркашки турнир окупио младе кадете

267

Начелник општине Пале Бошко Југовић синоћ је у спортској дворани „Пеки“ свечано отворио традиционални међународни кошаркашки турнир „Тамоза куп олимпијских нада“ за кадете и истакао да ће ова локална заједница и убудуће подржавати овакве манифестације.

Југовић је рекао да је велико задовољство бити раме уз раме са легендама југословенске кошарке, који су промотери турнира и који ће заинтересовати дјецу да се баве спортом.

Он је истакао да је привилегија то што је овај турнир дио „Госпојинских свечаности“ општине Пале.

На турниру, који се одржава 11. годину заредом, учествују омладинске категорије кошаркашких клубова „Партизан“ из Београда, „Партизан“ Пале, „Игокеа“ из Александровца и „Ген“ из Сарајева.

Један од организатора турнира Богдан Станојевић рекао је да је турнир успјешно организован и ове године, те захвалио свима који дају допринос реализацији овог спортског догађаја.

Он објашњава да је турнир завршница кошаркашког кампа који се 21. годину одржава на Јахорини.

Са успјехом приводимо крају камп на којем је учествовало више од 400 младих кошаркаша и који је почео у јулу – навео је Станојевић.

Он је додао да су овогодишњи промотери турнира Мирослав Берић и Зоран Стевановић, који ће у наредна три дана да се друже са дјецом и размјењују искуства с њима.

Промотер овогодишњег турнира „Тамоза куп олимпијских нада“ је некадашњи истакнути кошаркаш „Партизана“ и репрезентативац Југославије Зоран Стевановић који каже да је организовање овог турнира од непроцјењивог значаја за младе кошаркаше.

Овдjе смо увијек лијепо примљени и имамо добре услове за тренинге на Јахорини и Палама, али је најбитније да дјеца науче о кошарци, дружењу, о животу. Тренери се и труде да им то пренесу – рекао је Стевановић и истакао да треба што више улагати у спорт.

У име организационог одбора, Жељко Крунић је рекао да овај турнир и кошаркашки камп представљају идеалну промоцију спортског туризма Сарајевско-романијске регије.

Он је навео да су изградњом дворане „Пеки“ и дворане у Основној школи „Србија“ на Палама створени идеални услови за спортисте.

Крунић је напоменуо да турнир има мали такмичарски значај и да му је првенствено циљ размјена искустава и дружење.

/Срна/