ПАЛЕ- Одиграна представа „Жене, новац, судије“

409

Позоришна представа „Жене, новац, судије“, коју су одиграли глумци Београдског драмског позоришта у режији Михаила Лаптошевића, одушевила је стотињак гледалаца у Културном центру Пале.
Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо рекла је новинарима да је представа одиграна у оквиру манифестације „Сретењски дани“, коју организује ова установа с циљем да културу још више приближе грађанима.

Брезо наводи да ће данас у оквиру манифестације у Културном центру Пале организовати промоција књиге „Дневник ратног хирурга“ аутора Миодрага Лазића, коју је постхумно објавила Новинска агенција Републике Српске „Срна“.

Она додаје да су учесници промоције уредник издања Бранислав Илић, рецензент књиге Зоран Жужа, академски сликар и аутор графичког и ликовног рјешења корица књиге Марко Кусмук и глумци Студентског позоришта Пале.

Промоција књиге планирана је за 19.00 часова.

За сриједу, 16. фебруара, Културни центар Пале у сарадњи са Кинотеком Републике Српске у 18.00 часова организоваће приказивање филма „Чекајући Хандкеа“ редитеља Горана Радовановића.

Брезова каже да је филм о посебним везама нобеловца Петера Хандкеа са српским народом на Косову и Метохији, и да је улаз слободан.

Глумац Јанко Цекић рекао је да је заједно са колегама Сашом Ђурашевићем и Михаилом Лаптошевићем публици приближили живот тројице фудбалских судија кроз призму фудбалске социо-љубавне драме, која се наставља кроз мелодраматичну комедију карактера.

Цекић додаје да су се могла видјети дешавања у свлачионици за вријеме утакмице, о надметањима ко је главни, ко је помоћни, које су малверзације измјештања како у домаћем фудбалу тако и у свијету.

Он подсјећа да је представа изашла на Видовдан прошле године и да им је ово осмо извођење.

Генерални покровитељ манифестације је општина Пале.

/Срна/