ПАЛЕ- Од данас школа скијања на Равној планини

591

На Равној планини на Палама од данас је организована школа скијања намијењена дјеци од пет до 15 година са подручја града Источно Сарајево, рекао је Срни ски-учитељ Владан Короман.

Короман је навео да цијена школе скијања по дану износи 25 КМ, у шта је укључено плаћање ски-паса и учитеља скијања.

Он је напоменуо да је у школи скијања, осим технике, дијете учи и развијање спортског духа, док боравак на свјежем планинском зраку јача имунитет.

Портпарол Ски-центра „Равна планина“ Ана Радојковић истакла је да су услови за скијање у овом центру одлични и да су све скијашке стазе припремљене и покривене са 40 центиметара снијега.

С обзиром на временске услове и ниску температуру, каже Радојковићева, у функцији је и систем за вјештачко осњежавања и комплетан вертикални транспорт.

„Новим сњежним падавинама и повратку зиме посљедњих дана посебно се радују скијаши, а метеоролози најављују ниже температуре, што погодује да ски-стазе у наредном периоду буду оптималне“, нагласила је Радојковићева.

Она је додала да су боравак на планини, али и уживање у скијању најбољи у марту, када су дани дужи и температуре пријатније

/Срна/