ПАЛЕ- Од сутра „Дани сјећања на јуни 1992. године“

526

Борачка организација општине Пале организоваће од сутра до 28. јуна манифестацију поводом 30 година од почетка Одбрамбено–отаџбинског рата, с циљем очувања сјећања на погинуле борце и жртве пострадале за Републику Српску.

Организатори су најавили да је сутра предвиђено освјештање спомен-обиљежја и парастос за 52 погинула и преминула борца у Мокром, са почетком у 11.00 часова.

Из Борачке организације Пале су истакли да ће у недјељу, 29. маја од 16.00 часова у Цековића кући на Палама бити постављена изложба под називом „30 година Републике Српске у Сарајевско-романијској регији“, а у сриједу, 1. јуна, предвиђено је освјештање споменика погинулим борцима из ЛЈубогоште са почетком у 11.00 часова.

Помен погинулим борцима из Подграба и Праче у Подграбу планиран је у четвртак, 2. јуна, од 10.00 часова, док је за 4. јун предвиђен помен погинулим борцима у Жепи. Полазак је са Пала у 9.00 часова.

Парастос погинулим борцима чете „Петар Пандуровић“ биће служен 8. јуна код споменика Станица, на Палама, у 11.00 часова, док се 16. јуна очекују „Дани одбране Сарајевско-романијске регије“, такође, на Палама.

Посљедњег дана манифестације, у уторак, 28. јуна предвиђен је помен погигулим борцима у Прибњу, код споменика Блатине у 10.00 часова, а од 18.00 часова очекује се Сабор бораца, на тргу испред Саборног храма Светог архангела Гаврила.

/СРНА/