ПАЛЕ- Организован пријем за најбоље ученике

204

У Средњошколском центру „Пале“ организован је пријем за ученика генерације Соњу Елек, те вуковце и најбоље ученике школске 2021/2022. године, а том приликом су им уручени пригодни поклони.

Директор ове установе Синиша Руљ рекао је да су у складу са њиховим могућностима организовали најбољим матурантима за њих пет скромну свечаност и том приликом им пожелио успјеха у даљем васпитном образовању.

Руљ наводи да је упис у средњу школу почео али да сваке године све мање и мање ученика уписано, не само на Палама него на подручју Сарајевско-романијске регије.

„У плану је да упишемо седам одјељења, тако да се надамо што већем број уписаних ђака због наставног кадра“, рекао је новинарима Руљ, апелујући да дјеца која не планирају да уписују факултете, да упишу занимање кувар и конобар с обзиром да је за њима велика подражња на Јахорини и могу наћи запослење.

Награђеним ученицима пригодне поклоне уручио је и начелник општине Пале Бошко Југовић који је свим матурантима честитао завршетак средњошколског образовања и пожелио да упишу неке од факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

/СРНА/