ПАЛЕ- Основна школа „Србија“ прославила 13. рођендан

292

Основна школа /ОШ/ „Србија“ на Палама прославила је данас 13. рођендан и Дан школе – Свете Ћирила и Методија.
Уз богат културни, умјетнички, спортски и забавни програм, ученици су представили своје радове, креације, идеје и знања.

Директор ОШ „Србија“ Сања Марковић захвалила је свим колегама наставницима који су се трудили и дјецу правилно усмјеравали све вријеме, те данас представили оно што су радили у претходној години.

Марковићева је навела да Школа има велики број секција које похађају ученици виших и нижих разреда, а то су креативне, спортске, глумачка, рецитаторска, секција роботике, информатичка, еколошка, планинарска, те секција „Читалићи“ и ручних радова, као и клуб Црквеног крста.

Она је изјавила новинарима да ученици показују завидне резултате на многим такмичењима и захвалила локалној заједници што то препознаје и пружа им подршку у реализацији идеја.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је Дан школе, истичући да локална заједница подржава ОШ „Србија“, чији ученици из године у годину постижу све боље резултате у различитим областима заједно са својим наставницима.

Члан секције „Читалићи“ Николина Ђоковић рекла је да ова секција постоји од 2018. године, да његују развијање вјештина читања и ћирилицу.

Она је додала да се ове године баве косовским циклусом пјесама и тако уче богату историју како би је сачували од заборава.

ОШ „Србија“ заједно са подручним одјељењем у Подграбу похађа 591 ученик.

/СРНА/