ПАЛЕ- Отворен Светосавски турнир у малом фудбалу

181

У Спортско-пословном центру „Пеки“ на Палама синоћ је почео 9. Светосавски турнир у малом фудбалу, који је окупио 12 екипа.
Покровитељ турнира је општина Пале, а начелник ове локалне заједнице Бошко Југовић каже да општина улаже у спорт и да ће идуће године покушати да повећа наградни фонд како би имали већи број пријављених екипа.

„На овај начин се најбоље промовише општина Пале као спортска дестинација, а дворана Пеки пружа могућност за одржавање оваквих или сличних такмичења“, рекао је Југовић новинарима.

Члан Организационог одбора Светосавског турнира Александар Ласица рекао је да је турнир окупио екипе са подручја града Источно Сарајево, Вишеграда, Рогатице и Федерације БиХ.

„Квалитет екипа је на завидном нивоу, иако имамо мањи број пријављених. Разлог томе је почетак Првенства Републике Српске у фудбалу“, рекао је Ласица и додао да имају обећање од начелника Југовића да ће наредне године наградни фонд бити већи.

Представник екипе Рекреациони клуб „Елбрус“ Јахорина Вељко Ђоковић похвалио је организацију турнира који је окупио квалитетне екипе.

Награда за освојено прво мјесто на турниру је 3.000 КМ, а за друго 1.000 КМ.

Технички организатор турнира је Спортско-пословни центар „Пеки“.

/Срна/