ПАЛЕ- Пакети за 330 социјално угрожених породица

537

Општина Пале данас је подијелила пакете помоћи за васкршње празнике за 330 социјално угрожених породица са подручја ове локалне заједнице.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су помоћ доставили на адресе 150 породица које су корисници помоћи Центра за социјални рад, као и за 180 породица чланови Удружења “Четири плус” и Удружења слијепих и слабовидих лица.

“Пакети, осим материјалне, имају и моралну вриједност јер на тај начин показујемо да стојимо уз грађане којима је то неопходно. Трудили смо се да обухватимо максималан број породица. Наша жеља је да ови спискови из године у годину буду све мањи, да буде мање лица у стању потребе”, изјавио је Југовић новинарима.

Начелник општине Пале свим породицама честитао је надолазеће васкршње празнике, са жељом да их проведу у здрављу и срећу.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Жарко Човић изразио је задовољство што је локална заједница и ове године изнашла средства да помогне грађанима којима је то напотребније у вријеме васкршњих празника.

Човић је истакао да овим општина Пале исказује солидарност и помоћ породицама којима је неопходна, те честитао предстојеће празнике.

/Срна/