ПАЛЕ- Плесни викенд од 2. до 4. септембра

336

Плесни студио „Орион“ организоваће у септембру тродневну манифестацију „Адреналински плесни викенд Пале – Јахорина“ поводом обиљежавања 30 година успјешног рада, рекли су организатори на данашњој конференцији за новинаре.

Манифестација је планирана од 2. до 4. септембра, а биће организована у сарадњи са Туристичком организацијом града Источно Сарајево.

Руководилац Плесног студија „Орион“ Драган Веселиновић рекао је да је планирана свечана академија другог септембра у 19.00 часова у Културном центру Пале, а од 20.30 журка за све грађане на спортским теренима Студентског центра са познатим ди-џејем Павлом Фуртулом.

Веселиновић наглашава да су у суботу, 3. септембра, у дворани „Пеки“ од 10.00 до 17.00 часова предвиђене плесне радионице за дјецу са предавачима из Србије, Сарајева и Бањалуке, док ће од 18.00 часова одржати зумба мастер клас са лиценцираним инструкторима из Италије, Србије, Хрватске, БиХ, а главни предавач биће из Бразила.

За 22.30 час планирана је зумба журка.

За најмлађи узраст у недјељу, 4. септембра, ће бити одржана зумба дјечија журка и ди денс парти.

Веселиновић поручује да су радионице за дјецу бесплатне, те се нада да ће сви учесници понијети лијепе утиске са ове манифестације.

Директор градске Туристичке организације Источно Сарајево Игор Иконић најавио је да ће бити разигран плесни викенд, прва манифестација таквог типа на подручја града.

Иконић додаје да су на идеју дошли због обиљежавања јубилеја Плесног студија са којим имају добру сарадњу годинама.

„Припреме за манифестацију теку добро. Имамо пријављених око 500 учесника и 20 лиценцираних инструктора за зумба плес. То је лијеп начин да промовишемо нашу туристичку дестинацију и привучемо нову клијентелу“, истакао је Иконић.

Директор паљанске Туристичке организације Драган Јакић каже да им је част да буду дио тима јер овакви пројекти ће промовисати општину Пале и Јахорину.

Он наводи да је планиран богат забавни програм, те се нада да ће манифестација постати традиција.

Посебан дио манифестације се састоји од излета на Виа ферату „Соколов пут“ на Романији и Јахорини, гдје ће учесници, осим журке на двије хиљаде метара надморске висине, уживати и у адреналинским љетним садржајима на планини.

Генерални покровитељ манифестације је Туристичка организација града Источно Сарајево.

Пројекат су подржали кабинет предсједника Републике Српске, град Источно Сарајево, паљанска општина, Културно-спортски центар, Олимпијски центар „Јахорина“ и општинска Туристичка организација.

/Срна/