ПАЛЕ- Подијељено 330 новогодишњих пакетића

494

На Палама је дјеци из социјално угрожених и вишечланих породица подијељено 330 новогодишњих пакетића, прикупљених у акцији „Један слаткиш, једно дијете“.

Акција је спроведена у организацији Савјета ученика Средњошколског центра Пале, Омладинског студентског парламента Студентског центра Пале и Савеза студената Филозофског факултета Универзитата у Источном Сарајеву.

Предсједник Савјета ученика Средњошколског центра Пале Софија Кременовић рекла је новинарима да хуманитарну акцију традиционално спроводе дуго година, те да су прикупљени слаткиши намијењени вишечланим породицама и социјално угроженим породицама.

„Ове године акција је имала велики одзив и успјели смо да прикупимо 330 новогодишњих пакетића. Оно што је остало подијелили смо дјеци на паљанском шеталишту“, изјавила је Кременовићева и додала да су у акцији много помогли људи из Центра за социјални рад.

Кременовићева је навела да Савјет ученика радо покреће хуманитарне акције, да ће тако бити и убудуће, а од када су почели сарађивати са студентима, акција је добила шири значај.

Директор Центра за социјални рад Пале Срђан Баралић захвалио је свима који су покренули иницијативу за новогодишње пакетиће, намијењене, између осталог, и за социјалне категорије становништва.

„Радо смо прихватили ову активност, која је ове године много озбиљнија и на већем нивоу. Са наше стране смо пружили логистичку подршку да их информишемо и обавијестимо гдје да дођу и коме да дају пакетиће“, истакао је Баралић.

Он је додао да је од подијељених пакетића, 60 за дјецу из категорија обухваћених социјалном заштитом, што породицама много значи.

Баралић је навео да ће Центар за социјални рад у сарадњи са општином Пале, као и сваке године спроводити одређене акције за божићне празнике како би помогли најугроженијим категоријама становништва.

Предсједник Студентског савеза Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Борис Шкипина рекао је да је акција покренута прије три године, али да су ове године грађани показали највећу хуманост, те захвалио свима који су на било који начин подржали активност младих локалне заједнице.

„Средства су прикупљена на штандовима у супермаркетима и тржним центрима у општини Пале у посљедња три дана. Захваљујемо и Центру за социјални рад, као и начелнику Бошку Југовићу, који су, такође, подржали ову активност“, истакао је Шкипина.

Он је подсјетио да су прве године, када је акција покренута, прикупили 80 пакетића, друге 200, а ове године 330 пакетића.

/Срна/