ПАЛЕ- Подијељено 38 пакета и новчана помоћ

250

Борачка организација општине Пале подијелила је 38 пакета са храном и кућним потрепштинама и новчану помоћ за демобилисане борце, ратне војне инвалиде и припаднике борачких категорија у укупном износу од 5.840 КМ.
Помоћ је прије Божића уручена лицима која су на евиденцији Општинске организације Црвеног крста Пале, саопштено је из општинске Борачке организације.

„Имамо добру сарадњу са Општинском организацијом Црвеног крста Пале, па смо им помогли и за припаднике борачких категорија који су корисници њиховог права обезбиједили пакете. На тај начин створени су услови за прављење бољих пакета намијењених другима којима је помоћ потребна“, наводи се у саопштењу.

Одлуку о обезбјеђивању пакета са храном и новчаним износом донијело је Предсједништво Борачке организације Пале, јер је брига о борцима и борачким категоријама трајни задатак ове организације.

„Град Источно Сарајево у буџету за прошлу годину повећао је ставку за подршку борцима и припадницима борачких категорија за шест општинских организација, од чега је Палама припао наведени износ“, наводи се у саопштењу.

/Срна/