ПАЛЕ- Подршка општинског руководства за ФК „Романија“

204

Руководство општине Пале организовало је данас пријем за фудбалере и Управу Фудбалског клуба /ФК/ „Романија“ који су, након дугогодишње паузе, успјели да изборе улазак у Прву лигу Републике Српске, те им обећали даљу подршку.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да локална заједница није имала дилему у вези са издвајањем средстава и подршком фудбалерима „Романије“ и честитао им улазак у Прву лигу Републике Српске.

„Фудбалски клуб Романија има респектабилну традицију која траје 90 година. Ова генерација треба да искористи шансу, а на нама је да им је омогућимо и покажемо да су Пале град спорта“, истакао је Југовић.

Он је навео да слиједи тежак период, јер обавеза и услови за учешће у Првој лиги нису једноставни, због чега треба ојачати управу, анимирати паљанске привреднике да дају допринос.

„Ако улажемо 1.500.000 КМ за формирање помоћног фудбалског терена са вјештачком подлогом онда је улагање у фудбалере и њихово финансирање за прву сезону у Првој лиги неспорно, с обзиром на то да они на најбољи начин презентују здрав живот, дружење“, нагласио је Југовић.

Он је рекао да је оно што је Управа Фудбалског клуба „Романија“ учинила за афирмацију спорта на Палама за сваку похвалу и изразио наду да ће фудбалери имати снаге да наставе у оваквом ритму, а општина Пале биће уз њих и издвојити средства да могу да раде.

Југовић је рекао да су спортске манифестације на Палама попут Сајма спорта, турнира у малом фудбалу, у кошарци, одбојци, изградње Факултета за физичко васпитање и спорт – показатељи да је општина Пале средина која озбиљно води рачуна о спорту и здравом животу својих грађана и не штеди средства за то.

Тренер ФК „Романија“ са Пала Сретко Вуксановић захвалио је руководству општине што су их угостили, али и вјеровали у њих, дали им вјетар у леђа, те истакао да је поносан на играче због онога што су урадили у посљедња два мјесеца да би остварили резултат.

Он је нагласио да општина Пале заслужује да ФК „Романија“ игра у Првој лиги Српске и да ће зато дати све од себе да се ту и задрже, те напоменуо да фудбалери морају више тренирати јер је Прва лига захтјевна и неће бити лако.

„Инфраструктура је најважнији дио спорта, а изградња помоћног терена ће пуно значити фудбалерима и омладини за њих, 170 дјечака који тренирају у овом клубу“, рекао је Вуксановић.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић честитао је фудбалерима улазак у Прву лигу Републике Српске послије 13 година, наводећи да се ФК „Романија“ враћа тамо гдје му је мјесто.

Стајчић је истакао да су фудбалери у претходном периоду имали пуну подршку Скупштине општине и одборника и локалне заједнице, а тако ће бити и у наредном периоду.

Капитен сениорске екипе „Романија“ Немања Лукић захвалио је начелнику општине Пале и његовој управи што их је примио и током цијеле године био уз њих, као и играчима што су успјели у својој намјери.

Он је рекао да тренутно имају паузу, па онда крећу са припремама, с обзиром на то да је Прва лига Републике Српске доста захтјевнија и тражи од играча већу физичку спрему.

Лукић је додао да би вољели да остану у Првој лиги Српске, да имају сигуран статус премијерлигаша, да се одмах не боре за опстанак, за шта ће требати доста труда и улагања.

Фудбалери „Романије“ су у посљедњем, 30. колу, у недјељу, 4. јуна, савладали „Херцеговац“ у Билећи 2:1 и тиме се послије 13 година вратили у Прву лигу Републике Српске.

/Срна/