ПАЛЕ- Потписани уговори о подстицају вриједни 100.000 КМ

347

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је уговоре вриједне 100.000 КМ са 115 корисника подстицаја у предузетништву.
Југовић је изразио задовољство данашњим потписивањем уговора, на основу којих ће бити исплаћена средстава у наредних 10 дана свим предузетницима који су конкурисали на јавни позив.

“Хтјели смо да помогнемо на начин на којим смо могли, а то је одвајањем одређеног износа предузећима који ће они искористити за даља улагања. Та средства су предвиђена буџетом”, рекао је Југовић новинарима након потписивања уговора.

Он наводи да је руководство општине Пале настојало да никога не изостави, да помогну онолико колико могу, посебно с обзиром на пандемију вируса корона, те додао да средства представљају моралну сатисфакцију, али и материјалну подршку, иако је привредницима потребно много више.

“Општина Пале на овај начин је ставила до знања да је увијек уз њих и да може не само на овај начин, него и на сваки други да им помогне. О томе смо данас и разговарали и све оно што им буде потребно у функционисању предузећа могу се обратити општини. Ми смо ту за њих”, истакао је Југовић.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Жарко Човић каже да је потписивањем уговора завршен циклус подстицаја привреди за 2021. годину.

Он поручује да је кроз програм подстицаја привреди општина обезбиједила 100.000 КМ за 115 привредника са територије ове локалне заједнице.

Према његовим ријечима, подстицаји су подијељени за набавку опреме, за улагање и адаптацију објеката, набавку машина, за подстицање младих људи и младих брачних парова за отпочињање или унапређење постојећег бизниса док су угоститељи ослобођени плаћања закупа јавне површине – љетне баште за период јун-август.

Комерцијални директор компаније “Мраз” Марко Ђого рекао је да је ова фирма добила подстицај од 1.168 КМ, који ће прослиједити Удружењу за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Сунце”.

Представник фирме “Дрво пром” Сумболовац Александра Чворо захвалила је општинском руководству за ове подстицаје, које, како је рекла, сматра пруженом руком привредницима Пала у смислу развоја.

“Ту би економски сигурно више требало да се допринесе да би људи успјели да уложе у развој, али у сваком случају, подстицај је знак за добру вољу и останак у општини Пале, која има перспективу”, додала је она.

/Срна/