ПАЛЕ- Потписани уговори са стипендистима

288

На Палама су данас потписани уговори о стипендирању са 78 студената, за шта је из општинског буџета планирано 100.000 КМ.
Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да су данас потписани уговори са студентима из одређених категорија за ову годину којима ће бити исплаћиване стипендије 10 мјесеци по 100 КМ.

„На овај начин настављамо циклус у коме општина Пале сваке године издваја до 100.000 КМ за стипендије, те за разне друге подстицаје за развој пронаталитетне политике с циљем останка младих на овим просторима“, изјавио је Југовић и пожелио студентима добар успјех.

Југовић је додао да на Палама постоје четири факултета, чиме могу бити задовољни, а студенти имају добро образовање и смјештајне услове.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Жарко Човић рекао је да су 92 студента остварила право за стипендију, али је у међувремену 14 одустало јер су добили стипендије од надлежног министарства и Фондације „Милан Јелић“, тако да ове године општина стипендира 78 студената.

„Сви они су успјешни. Имамо девет студената дефицитарних занимања које стипендирамо, двоје студената који су носиоци Вукове дипломе из средње школе и остали студенти који су остварили право на стипендију општине“, истакао је Човић.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да је локална заједница још једном показала да подстиче и награђује рад студената и развој студентског стандарда.

Студенти су захвалили Југовићу на стипендији за коју су истакли да ће им много значити и да им даје вољу да се још више труде.

/Срна/