ПАЛЕ- Потписани уговори са стипендистима

422

На Палама су данас потписани уговори о стипендирању са 106 студената, за шта је из општинског буџета издвојено 106.000 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да су за разлику од прошле године направили помак за двадесетак стипендија како би помогли свима.

Југовић је навео да ће стипендија бити исплаћивана 10 мјесеци по 100 КМ, те да су додијељене у категорије успјешни студенти, студенти који студирају у Србији и остали.

„Стипендија, осим финансијске помоћи има и моралну сатисфакцију гдје се види да друштво стоји иза њих и није нимало лако у ово вријеме бити студент када су многи изазови пред њима“, рекао је Југовић.

Он је додао да ће општина стати иза њиховог школовања, а намјера је да буду добри студенти и узорни грађани Републике Српске, те је студентима пожелио срећу и успјех у даљем школовању.

Студент друге године Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милица Голијанин вјерује да ће стипендија општине Пале значити сваком студенту и да ће се одразити на даљи успјех и остваривање још бољих резултата.

Студент на Медицинском факултету Универзитета у Београду Марко Југовић рекао је да је пета година студија са просјеком 9,31, те да је стипендија изузетан подстрек, као и обавеза да се након студија врате на Пале да би помогли развој локалне заједнице.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жарко Човић изразио је задовољство што је локална заједница и ове године изашла у сусрет и повећала број потписаних уговора за стипендије.

/Срна/