ПАЛЕ- Потписано 18 уговора вриједних око 1,5 милиона КМ

266

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас 18 уговора са шест извођача радова за реконструкцију и изградњу путне инфраструктуре, као и пројекте уређења на подручју ове локалне заједнице, укупне вриједности око 1.500.000 КМ.

Југовић је изјавио новинарима да је ријеч о 11 уговора из ове и седам из прошле године, а извођачи радова су са подручја Сарајевско-романијске регије и биће уведени у посао за десетак дана, док су рокови за завршетак од 30 до 90 радних дана, у зависности од обима и сложености посла појединих пројеката.

Он је рекао да је ријеч о наставку изградње пута према пећини Орловача коју ће радити предузеће „Илиџа путеви“, а радови ће бити извођени и у Улици добровољних давалаца крви, биће асфалтиран дио пута на Кременитим брдима, настављено асфалтирање Улице Симе Матавуља, дио пута Драгуље, радиће се на вањском уређењу Мјесне заједнице Мокро, санацији фонтане код Саборног храма Светог Архангела Гаврила, а и пут према Боговићима.

Југовић је навео да је локална управа настојала да из буџета општине обухвати много тога и по мјесним заједницама, те да је у плану за ову годину реконструкција још улица, док би у наредним данима требало да буде расписан тендер за хитну санацију ударних рупа пута према Подвитезу, који је у лошем стању.

Директор фирме „Велике шуме“ Пале Жана Боровчанин рекла је да ово предузеће очекује успјешну сарадњу са локалном заједницом, те да ће реализовати уговоре на задовољство грађана у предвиђеним роковима и најбољем квалитету.

Предсједник фирме „Радис“ Источно Сарајево Душко Марковић рекао је да су добили посао за извођење радова на вањском уређењу око објекта Мјесне заједнице Мокро и санацију фонтане на Палама, те изразио наду да ће завршити све радове квалитетно и у предвиђеним роковима.

/Срна/

Фото: општина Пале