ПАЛЕ- Потписан споразум о сарадњи између општине Пале и београдске општине Младеновац

377

Потписивањем споразума у градској општини Младеновац, успостављена је братска сарадња између Младеновца и Пала, која ће се првенствено одвијати на пољу културе и образовања.

Споразум о сарадњи потписали су начелник општине Пале, Бошко Југовић, и предсједник градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је истакао да је то велики дан за обје општине.

“Ово је велики дан зато што смо омогућили неким будућим генерацијама да међусобне везе још више ојачају. Да нашем братском народу са друге стране Дрине дамо једну велику подршку”, истакао је Глишић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је велико задовољство због унапређења сарадње између двије општине.

„Прије свега зато што ми из Републике Српске одређена искуства желимо да препишемо од општина које заиста у свим аспектима имају видан напредак – културни, спортски, привредни, што смо имали прилике да видимо у општини Младеновац”, рекао је Југовић и додао да овај споразум треба да буде на понос свих будућих генерација.

Ове двије културно, историјски и привредно богате општине покрећу сарадњу ради утврђивања и реализовања приоритетних и стратешких циљева у области културе и образовања.

“Овај споразум је веома битан за нашу општину највише због успостављања сарадње између институција и удружења у области културе, што ће допринијети већем развоју културно-умјетничких друштава, мотивисати различите облике стваралаштва код наших грађана и директно допринијети развоју туризма и општег имиџа наше општине”, изјавио је предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина и додао да ће двије општине заједнички аплицирати на државне и међународне пројекте.

Општина Младеновац је градска општина Града Београда у којој, према посљедњем попису, живи 53.906 становника. Општина Младеновац је прилично богата – историјски, пољопривредно и туристички.