ПАЛЕ- Потписан споразум о сарадњи у образовању

311

Начелник општине Пале Бошко Југовић и начелник општине Пале у Федерацији БиХ /ФБиХ/ Алмин Ћутук потписали су данас споразум о сарадњи у вези са реализацијом пројекта „Градимо мостове пријатељства“ који финансира Савјет Европе, уз суфинансирање локалних заједница, укупне вриједности 44.000 КМ.

Југовић је рекао новинарима да је ово наставак сарадње ове двије комшијске локалне заједнице, која се, првенствено огледа у унапређењу квалитета образовања ученика основних школа Прача и Подграб.

„Задужени смо да пројекат реализујемо у наредном периоду. Ради се о санацији школских дворишта, набавци контејнера и свега онога што ће створити боље услове за образовање те дјеце. Важан је тај сегмент сарадње, јер нас чека много нових пројеката, прије свега из области туризма, јер знамо да је Прача туристички веома атрактивна“, истакао је Југовић и додао да ће са начелником федералне општине имати још састанака.

Ћутук је рекао да са задовољством опет сарађује са Југовићем и да је ријеч о пројекту који се ради посредством Савјета Европе гдје је носилац пројектне активности општина Пале.

Он додаје да ће пројекат бити реализован у двије школе, и то у Подграбу и Прачи.

Ћутук подсјећа да са Југовићем има већ реализован један заједнички пројекат гдје су у оквиру пројекта Католичке хуманитарне организације /Каритас/ запослили 20 радника у фирми „Мраз“ на Палама.

/Срна/