ПАЛЕ- Почеле „Госпојинске свечаности“

371

„Госпојинске свечаности“ поводом крсне славе и Дана општине Пале, Успења Пресвете Богородице, почеле су протеклог викенда одигравањем Меморијалног турнира у женској одбојци „Веселинка Слијепчевић Обрадовић“.

У оквиру „Госпојинских свечаности“, од 25. до 27. августа, биће одржан 13. меморијални кошаркашки турнир „Богдан Боћа Лучић“ на спортским теренима Мјесне заједнице „Станица Пале“. Предвиђена је и ревијална утакмица ветерана, као и хуманитарно такмичење у шутирању за три поена.

Свечана сједница Скупштине општине Пале најављена је за петак, 26. августа у 18.00 часова у Културном центру, а од 20.00 часова изложба академских сликара – Удружења љубитеља умјетности у холу Економског факултета Пале.

Концерт пјевачице Ане Бекуте биће одржан у суботу, 27. августа, од 20.30 часова на Студентском тргу.

Света литургија на дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа почеће у 9.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју. Ломљене славског колача је у 12.30 часова.

„Госпојинске свечаности“ биће завршене 10. септембра, фестивалом рокенрола и занатског пива од 18.00 часова на Студентском тргу.