ПАЛЕ- Почео меморијални турнир у малом фудбалу посвећен чети „Петар Пандуревић“

367

На Палама је синоћ почео традиционални меморијални турнир у малом фудбалу посвећен погинулим борцима чете „Петар Пандуревић“ и осталим палим борцима са подручја мјесне заједнице Станица Пале.

Предсједник мјесне заједнице Станица Пале и организационог одбора турнира Ивица Топић рекао је новинарима да ће такмичење, на којем су учешће узеле 33 екипе, трајати до 8. јуна када ће бити служен парастос погинулим борцима чете „Петар Пандуревић“ на Требевићу.

Он додаје да су за све учеснике турнира обезбијеђене награде, уз помоћ општине Пале, организације „Ворлд вижн“, мјештана и појединих привредника.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да се традиционално организује турнир у знак сјећања на чету „Петар Пандуревић“, те да му је драго што је тако и ове године јер је прошле одгођен због пандемије вируса корона.

Он истиче да учесници турнира показују ентузијазам и жељу да играју и захвалио се Иницијативном одбору мјесне заједнице Станица Пале која је све организовала, као и паљанској Борачкој организацији која је стала иза свега.

Југовић наводи да локална заједница подржава овај и сличне турнире на Палама у финансијском и сваком другом смислу.

Предсједник Предсједништва мјесне борачке организације Станица Пале Боро Петровић подсјетио је да је 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ дало животе за одбрану свог народа.

„Значајно је да ова младост не заборави оно што је било и зашто су њихови дједови, очеви и ближа родбина дали своје животе. Турнир се наставља из године у годину и све је већи број учесника“, истакао је Петровић.

Чета „Петар Пандуревић“ формирана је почетком рата. Бројала је 200 бораца, чувала је српске положаје на Требевићу и обишла бројна ратишта широм Републике Српске.

Четрнаест бораца чете „Петар Пандуревић“, заједно са командатдом, 8. јуна 1992. године погинули су у нападу муслиманских снага на српске положаје на Требевићу.

/Срна/