ПАЛЕ- Првенство Балкана за пионире у џудоу окупило 250 такмичара

290

На Палама је током викенда одржано Првенство Балкана за пионире у џудоу које је окупило 250 такмичара из осам земаља. Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић рекао је да су Пале трећи град у Српској који је домаћини великог и значајног такмичења.

“Радо се враћам на Пале због спортске дворане и њених услова, подршке општине која увијек пружа оваквим или сличним догађајима”, рекао је новинарима Павловић, који је и потпредсједник Џудо савеза БиХ.

Он је рекао да је организатор такмичења Џудо клуб “Романија” оправдао очекивања и изразио наду да ће предсједник Балканске федерације на крају то и написати у свом извјештају.

Предсједник Балканске џудо федерације Бранислав Црногорац рекао је новинарима да на овом такмичењу свједоче одличној техничкој организацији и да спортска дворана “Пеки” у којој се одвија такмичење пружа изваредне услове.

Он је навео да су балканска првенства изузетно значајна за младе џудисте и да су џудо легенде стартовале са ових такмичења.

Црногорац се захвалио Џудо савезу БиХ, Џудо савезу Републике Српске, начелнику паљанске општине Бошку Југовићу и домаћину Џудо клубу “Романија” који су дали свој максимум како би сви уживали у овом спортском догађају.

/Срна/