ПАЛЕ- Представници Мисије ОЕБС у БиХ уручили вриједну донацију

231

Представници Мисије ОЕБС у БиХ уручили су данас на Палама Црвеном крсту Републике Српске шест исушивача и двије пумпе за воду које се могу користити у случају поплава, укупне вриједности 7.600 КМ.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач рекла је да је ова вриједна донација уручена у складу са молбом њихове организације упућене ОЕБС-у у БиХ након поплава које су у ранијем периоду захватиле приједорску регију.

„Мисија ОЕБС-а у БиХ је одреаговала одмах и извршила набавку исушивача и пумпи. Можда не изгледа велика донација бројчано али ће значити корисницима у случају поплава. Свака донација те врсте и основних средстава добро дође“, рекла је Ковачева новинарима.

Она је истакла да Републичка Цивилна заштита и општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске располажу одређеним бројем исушивача, пумпи али за једно домаћинство није довољан један исушивач.

Ковачева навела да таква врста средстава никада није довољна, те захвалила Мисији ОЕБС-а у БиХ на донацији и позвала и друге донаторе уколико су у могућности да учине исто.

„Сада имамо ситуацију да су у Гацку двије куће исељене због подземних вода. За ту породицу одмах су укључене пумпе, а послије ће бити потребни исушивачи“, навела је Ковачева и додала да је Црвени крст Републике Српске један од партнера Цивилне заштите Српске и владиног сектора у одбрани и припреми одговор на непогоде.

/Срна/