ПАЛЕ- Прикупљено 50 доза крви

475

На Палама је данас прикупљено 50 доза крви у акцији коју су организовали Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, у сарадњи са припадницима Оружаних снага БиХ из касарне „Милош Обилић“ на Палама.

„Крв коју прикупимо иде широм Републике Српске, тамо гдје је најпотребнија“, истакао је предсједник Скупштине Удружења Стојан Шљука.

Он је истакао да је одзив био добар, да је око 30 припадника Оружаних снага дало крв и да је ово 11. акција у овом мјесецу коју организују.

Шеф Службе за трансфузију при Болници „Србија“ Јелена Стојановић Лукић захвалила је свим даваоцима и апеловала да се сви који могу укључе у акције добровољног давалаштва крви јер једна њихова кап може да спаси нечији живот.

Она је истакла да је јуче у Болници „Србија“ рођено девет беба, а захваљујући подршци трансфузије рођено је пет беба, јер је све више породиља које се порађају царским резом.

„Немојмо заборавити да је за све то да би се успјешно завршило потребна крв која спремна чека пацијента“, нагласила је она.

/Срна/