ПАЛЕ- Саша Брезо побједник такмичења „Кинески мост“

316

Саша Брезо, студент на Студијском програму кинески и енглески језик и књижевност на Филозофском факултету на Палама Универзитета у Источном Сарајеву, побједник је прелиминарног такмичења из кинеског језика и културе „Кинески мост“ и представљаће БиХ на свјетском такмичењу у Кини.

Друго мјесто на овом такмичењу, које је данас одржано у Културном центру на Палама, освојила је Ламија Хајровић, а треће Ана Симић, саопштено је из Амбасаде Кине у БиХ.

У саопштењу се наводи да је на такмичењу, које је организовано у два дијела, учествовало 12 такмичара, а сви су студенти Студијског програма кинески и енглески језик и књижевност Филозофског факултета на Палама.

„У првом дијелу такмичари су показали своје говорне способности, а у другом дијелу такмичили су се у умјетничкој сфери“, појашњено је у саопштењу.

Жири су чинили професори са Конфуцијевог института у Бањалуци и Сарајеву, професори са Универзитета у Мостару, новинари агенције Синхуа и представници Амбасаде.

„Кинески мост“ је највеће свјетско такмичење у познавању кинеског језика, културе и традиције, финале се одржава од 2001. године у Кини, а представници БиХ имаће прилику да представе своју земљу у августу.

/СРНА/