ПАЛЕ- Седморо Паљана на Свјетском првенству у Словенији

231

Пале су град спортиста, а то доказује и одлазак седморо спортиста из ове општине у Словенију гдје ће се од сутра до 5. марта такмичити на Свјетском првенству у нордијским дисциплинама „Планица 2023“, изјавио је начелник Бошко Југовић, који је за њих уприличио пријем.

Југовић је јутрос угостио такмичаре из Републике Српске, који наступају у оквиру репрезентације БиХ – Сару Плакаловић, Теодору Делипару, Сању Кусмук, Страхињу Ерића, Милоша Чолића, Стефана Анића и тренера репрезентације Младена Плакаловића.

Југовић је рекао да је ријеч о такмичарима свјетског ранга и пожелио им много среће, посебно такмичарима који треба да се квалификују и уђу у првих десет.

Он је навео да двојица кандидата имају директно учешће и да ће дати свој максимум, напомињући и да сви репрезентативци заслужују пажњу и општине Пале, града Источно Сарајево и Министарства омладине, породице и спорта Републике Српске.

„Данас смо испратили репрезентативце БиХ у нордијском скијању, а прошле седмице у алпском – то је доказ да је на подручју општине Пале скијање озбиљна ствар. Мора се учинити корак више“, изјавио је Југовић новинарима.

Он је додао да треба да се направи јачи искорак како би се улагање у младе исплатило.

„Клубови који раде с њима, као и тренери, то раде озбиљно, а суштина је да се развија млад дух“, истакао је Југовић.

Тренер репрезентације БиХ у нордијском скијању Младен Плакаловић захвалио је Југовићу што за њих у континуитету пред свако велико такмичење организује пријем и испрати их са лијепим жељама.

Он је навео да на ово такмичење одлази седам такмичара из Републике Српске и један из Федерације БиХ /ФБиХ/.

„Шест такмичара ће учествовати на квалификационој трци, док остала два имају право директног учешће на трци на 15 километара које ће се одржати 1. марта. Такмичари су спремни, раде током цијеле године“, нагласио је Плакаловић.

Такмичари су захвалили начелнику Југовићу, уз обећање да ће дати све од себе да остваре што бољи резултат и представе се у најбољем могућем свјетлу.

/Срна/