ПАЛЕ- Ски-центар „Равна планина“ ускоро нови садржај – роњење са боцама у језеру на врху планине

273

У Ски-центру „Равна планина“ недалеко од Пала ускоро ће у понуди бити нови љетни садржај – роњење са боцама у језеру на врху планине, најавио је власник овог центра Вељко Голијанин.
Он је навео да дубина језера на врху планине износи девет метара, што је, сматра, идеално за ронилачке спортове, те да је данас екипа професора обилазила терен.

Голијанин је навео да ће ту бити и полигон за обуку, коју ће обављати стручна лица.

„Љетна сезона увелико траје и имамо велики број гостију из региона, али и домаћих. Многи садржаји попут педалина, лопти на води, купања у језеру, возића, изнајмљивања бицикала, квадова, сигурно томе доприносе“, изјавио је Голијанин новинарима.

Ронилац Алдин Тарлаковић каже да су стални гости „Равне планине“ јер ту све категорије људи могу најбоље да искористе слободно вријеме.

„Заронили смо да видимо какво је језеро. Може се радити усавршавање доброг баланса код ронилаца који су већ остварили основни курс, а може се користити за вјежбање код навигације, јер је то таква локација и видљивост је прилагођена тим специјалностима“, објаснио је Тарлаковић.

Према његовим ријечима, тренинг би изгледао тако да се прво крене са пробним зароном и роњењем са дисаљком, па онда да се проба роњење, сматрајући да је то нешто што ће у наредном периоду бити интересантно за госте.

„Када је ријеч о скуба роњењу ментална снага важнија је од физичке“, додао је Тарлаковић.

Матијаш Мајценовић из Словеније рекао је да је видљивост у језеру лоша, што би за почетнике било мало незгодно, али би оно могло да се користи за ронилачки тренинг на надморској висини од 1.350 метара, што, према његовом мишљењу, даје посебну чар роњењу.

/Срна/