ПАЛЕ- Служен помен за 17 погинулих бораца из Љубогоште

226

У Љубогошти код Пала данас је служен помен и положени вијенци на споменик за 17 погинулих бораца из тог мјеста у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су се данас окупили како би се присјетили свих бораца који су дали своје животе за Републику Српску и српски народ.


„Републику Српску треба сачувати, јер су многи дали своје животе за њу. Зато је важно младима преносити зашто се окупљамо и зашто је важна култура сјећања“, рекао је Југовић.

Он је истакао да је српски народ увијек био правичан, бранио је своју територију, огњишта и никад није наноси зло никоме.

„Битно је послати поруку да можемо опстати само ако смо заједно, у љубави једни према другима и треба да се окренемо породици“, рекао је Југовић.

Потпредсједник Скупштине Борачке организације општине Пале Радосав Живковић рекао је да су данас одали помен за 17 погинулих бораца из Љубогоште у оквиру манифестације „Сјећање на јуни 1992. године“.


„Већина њих је погинула 1992. године на Жепи, док су били у чети Љубогошта, а неки су погинули након тога“, рекао је Живковић.

Он је подсјетио да су прошле године на исти дан освештали споменик за борце који су погинули у Одбрамбен-отаџбинском рату из Љубогоште, те да организују помене погинулим борцима на свим спомен-обиљежјима.

Живковић је указао да се култури сјећања мора посветити више пажње.

Бранка Вуковић, која је 4. јуна 1992. године изгубила мужа Момчила, а 8. јуна исте године и брата Петра Пандуревића, каже да су се данас окупили како би одали почаст погинулим борцима и да им се захвале што данас живе у миру.

Вијенце су положили породице погинулих бораца, представници града Источно Сарајево, општине Пале, општинске Борачке организације, СУБНОР-а, те Полицијске управе Источно Сарајево.

/Срна/