ПАЛЕ- Споразум о сарадњи цивилне заштите и општине

245

Републичка управа цивилне заштите и општина Пале потписале су споразум о сарадњи у остваривању задатака заштите и спасавања, на основу ког ће Републичка управа цивилне заштите уступити овој општини материјално-техничка средства и медицинску подршку за вријеме трајања скијашке сезоне на Јахорини.

Споразум су потписали вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштитите Милан Новитовић и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Новитовић је рекао новинарима да ће Републичка управа цивилне заштите за вријеме трајања скијашке сезоне обезбиједити санитетско возило и медицинско особље, те општини Пале уступити на кориштење два контејнера која ће бити кориштена за вријеме трајања сезоне на Јахорини.

Новитовић је навео да је један контејнер намијењен за особље, а други за формирање мобилне амбуланте.

Он је додао да су ради унапређења свих тих услуга постигли договор како би од 15. децембра до 1. марта пружили квалитетнију здравствену заштиту свим посјетиоцима Пала и Јахорине.

Новитовић је истакао да општина Пале у овој институцији увијек има поузданог и стратешког партнера када је у питању пружање здравствене медицинске заштите.

Југовић је захвалио Новитовићу за помоћ, истакавши да је то примјер како треба да сарађују локалне заједнице са републичким институцијама.

Према његовим ријечима, на Јахорини ће бити пружена најбоља примарна услуга када су у питању повреде.

/Срна/