ПАЛЕ- Страхиња Ерић најбољи спортиста општине

368

Члан Смучарског клуба “Сарајево – Источно Сарајево” Страхиња Ерић проглашен је за најбољег спортисту општине Пале за прошлу годину.
Друго мјесто припало је члану Смучарског клуба “Романија” Сањи Кусмук, док је трећи Марко Шљивић, члан Смучарског клуба “Јахорина”.

За најуспјешнију спортску екипу проглашен је Смучарски клуб “Романија”, а најуспјешнији тренер је Дражен Суботић из Џудо клуба “Романија”, док је за спортског радника године проглашен Стефан Абула из Ђију-ђица клуба “Јахорина”.

У категорији спортиста инвалида и лица са посебним потребама за најбољег је проглашен Његош Михајловић из Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебном потребама “Сунце” са Пала.

Ове године додијељено је постхумно признање спортском раднику Вељку Танићу, за укупан допринос спорта у Палама, а кандидатура је дошла из Смучарског клуба “Романија”.

Општина Пале је посебно признање додијелила и Јовици Горети, првом параолимпијском репрезентативцу БиХ који учествује у Зимским параолимпијским играма у Пекингу.

Најбољи спортиста општине Пале Страхиња Ерић изјавио је новинарима да ће му много значити у будућности што је поново изабран за спортисту општине, другу годину заредом.

Ерић је захвалио начелнику општине Бошку Југовићу и грађанима Пала што вјерују у њега, а својим највећим резултатом сматра учешће на Зимским олимпијским играма у Пекингу, гдје је освојио 52. мјесто.

У име најуспјешније спортске екипе признање је примио члан Смучарског клуба “Романија” Стефан Лопатић, који је истакао да тај клуб има дугу традицију и за вријеме свог постојања имао је 15 учесника Зимских олимпијских игара.

Лопатић је навео да је Сања Кусмук из овог клуба била на Олимпијским играма у Пекингу као и да су чланови клуба у прошлој години освојили 133 медаље од чега 51 златну, 46 сребрених и 36 бронзаних.

Најуспјешнији тренер Дражен Суботић из Џудо клуба “Романија” рекао је да за њега пуно значи признање и да је подстрек да још боље раде и стварају боље такмичаре.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим изабраним спортистима, колективима на оствареним резултатима истичући да је општина Пале показала да је расадник спортских талената.

“Ове године очекујемо изградњу Факултета за физичку културу и спорт у који Влада Републике Српске улаже пет милиона КМ и то довољно говори. Ми то поштујемо и цијенимо и општина ће у наредном периоду још више да издваја за спорт, посебно за младе како бисмо их одвојили од интернета, улице и како би имали здраво дјетињство”, поручио је Југовић.

На свечаности у Културном центру Пале проглашено је и 18 перспективних спортиста.

/Срна/