ПАЛЕ- Суд потврдио легитимитет новом руководству борачке организације

419

Основни суд на Сокоцу донио је Рјешење о постављању Петра Клисаре као новог лица овлаштеног за заступање Борачке организације општине Пале, којим се одобрава упис у судски регистар.

Рјешење је донесено 11. новембра, а Клисара је и предсједник Скупштине Борачке организације Пале, речено је данас на конференцији за новинаре руководства паљанске Борачке органиазације.

Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Гавриловић изјавила је да су овим рјешењем окончани ванредни избори у паљанској Борачкој организацији који су почели 26. маја и трајали до 29. августа, те да ће легално новоизабрано руководство наставити свој рад у пуном капацитету.

„Борачка организација Пале неће ометатати било кога ко сматра да је у поступку вођења ванредних избора било незаконитог рада. Са друге стране, остаје право и обавеза подношења кривичних пријава против оних који су до сада својим радом укаљали углед Борачке организације“, навела је Гавриловићева.

Гавриловићева наводи да ће Борачка организација општине Пале наставити свој рад с циљем да сваки борац и припадник борачких категорија, без обзира да ли је члан организације или не, буде евидентиран.

Према њеним ријечима, Борачка организација општине Пале планира да сљедеће године свечано обиљежи 30 година од почетка одбрамбено–отаџбинског рата, те додијели споменице јединицама и борцима заслужним током рата.

Она додаје да им је намјера и на Видовдан да организују постројавање бораца и потомака палих бораца, како би на видљив начин показали ко су људи који су створили Републику Српску.

/Срна/