ПАЛЕ- Сутра почиње турниру у уличном баскету

377

На Палама ће сутра почети традиционални турнир у уличном баскету који се налази на ФИБА ранг-листи и има међународни карактер.

Турнир, који ће трајати до суботе, 26. јуна, на спортским теренима на Корану, игра се под заштитним знаком ФИБА три на три, а епитет међународни носи јер ће се баскеташи из региона борити за 2.200 КМ и право учешћа на Челенџеру у предграђу Париза-Понтоаз.

Један од организатора турнира Марко Лазаревић рекао је Срни да имају пријављених око 30 сениорских екипа, те пет екипа у категорији јуниора и кадета са подручја Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и БиХ.

Лазаревић је истакао да се турнир одржава 18. пут и има најдужу и најбогатију традицију у БиХ, с циљем промоције баскета три на три.

„У оквиру турнира биће организовано и хуманитарно такмичење у шутирању за три поена, као и ревијална утакмица, а обезбијеђене су и награде за публику“, рекао је Лазаревић.

Он је нагласио да ће све екипе из иностранства, као и удаљених градова, имати обезбијеђен смјештај.

Турнир се организује у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске и Републичког штаба за ванредне ситуације.

/Срна/