ПАЛЕ- Уручена дезинфекциона средства школама

502

Секретар општинског Црвеног крста Пале Јелена Петровић уручила је данас дезинфекциона средства, безконтактне топломјере основним школама и Средњошколском центру на подручју ове локалне заједнице.

Петровићева је навела да је донација стигла од Црвеног крста Републике Српске, који се потрудио да у свим градовима обезбиједи потребна средства за школе.

Она је додала да је општински Црвени крст добио четири сталка који су намијењени за основне школе „Србија“, „Пале“ и „Мокро“ и за Средњошколски центар „Пале“.

„Уручени су сталак са дозером за дезинфекцију руку ученика и 20 литара дезинфицијенса. Ово је јако практично и не заузима велики простор, тако да сваки ученик приликом уласка у школу може да изврши дезинфекцију руку“, рекла је новинарима Петровићева.

Директор Средњошколског центра „Пале“ Недељко Газивода захвалио је на донацији Црвеном крсту Републике Срспске јер воде бригу о ученицима, посебно у пандемијским условима, с циљем спречавања ширења вируса у школама.

Газивода је истакао да се настава одвија у групама по 12 ученика, те да им Министарство просвјете и културе Српске мјесечно шаље средстава за хигијену и дезинфекцију.

Он је додао да је сутра слава школе – Свети Сава, али да ће славски обред обавити у Храму Успења Пресвете Богородице на Палама и тако испоштовати све мјере са циљем заштите здравља ученика и запослених.

Директор Основне школе „Србија“ на Палама Сања Марковић захвалила је републичком Црвеном крсту, а посебно општинском, на донацији.

/Срна/