ПАЛЕ- Усвојен нацрт буџета за наредну годину

623

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су нацрт буџета за 2021. годину од 12.616.000 КМ, што је за 2.374.000 мање у односу на овогодишњи.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је усвојен нацрт буџета, који сада може ићи на расправу и да ће, вјероватно, бити корекција у наредном периоду, али да може изразити задовољство јединством одборника који су подржали овај нацрт.

Југовић је навео да је буџет умањен из два разлога – због већ издвојених средстава за капиталне инвестиције попут измјештања Топлане, изградње градског парка и проширења вртића „Бубамара“, те очекивања да ће прилив од прихода бити мањи због посљедица пандемије вируса корона.

„Морамо бити опрезни због прилива по основу продаје земљишта и ренте јер не знамо како ће се пандемија сљедеће године одразити на то. Нећемо зауставити инвестирање у инфраструктуру и гледаћемо да завршимо капиталне пројекте које смо почели“, истакао је Југовић.

Према његовим ријечима, очекује се да ће током идуће године почети градња зграде Полицијске управе и објекта Факултета за физичку културу и спорт, што ће бити додатан успјех и подршка буџету.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је сједница протекла у најбољем реду, усвојено је 20 тачака дневног реда, те да је најважнија тачка била нацрт буџета за 2021. годину.

„Тај материјал моћи ће се измијенити и допунити на иницијативу одборника и грађана. Радујемо се даљем развоју Пала, као што је то и било у протеклим годинама“, истакао је Ласица.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Игор Тошић рекао је да овај клуб није подржао нацрт буџета за 2021. годину јер их нико није консултовао у вези са његовим креирањем.

„Ми смо овдје ипак глас једног дијела грађана и мислим да је најмање коректно било да су нас позвали на један састанак и дозволили да учествујемо у раду, који се тиче свих грађана општине Пале“, навео је Тошић.

Тошић сматра да је данашње засједање паљанске Скупштине, како је рекао, доказ да велики број одборника не учествује у раду и конструктивним расправама локалног парламента.

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су и приједлог одлуке о одређивању висине накнаде за воду за Олимпијски центар „Јахорина“ и „Мајнекс“, којим се овим ски-центрима одређује цијена испоруке воде у износу од 0,25 КМ по метру кубном за потребе вјештачког осњеживања.

/Срна/