ПАЛЕ- У дворишту школе посађено 50 садница

464

У дворишту Основне школе „Србија“ на Палама данас је посађено посађено 50 различитих садница поводом Дана планете Земље – 22. априла.

Директор школе Сања Марковић рекла је новинарима да сви људи треба да сачувају околину и да од малих ногу треба утицати на свијест дјеце и одраслих, те свакодневно причати о томе како би животна средина била чиста.

„Природа нам даје своје благодати, а онолико колико ми њој дамо, она ће нама вратити дупло. Зато шаљем поруку свима да свакодневно утичемо на то“, истакла је Марковићева.

Саднице су посадили ученици заједно са са запосленима предузећа „Комунално“ са Пала.

Марковићева је подсјетила да су са невладином организацијом „Врлд вижн“ радили еколошки пројекат, који су они финансирали и том приликом обезбиједили 50 садница разних култура.

Марковићева је захвалила Комуналном предузећу одакле су волонтерски дошли да помогну у садњи, те напоменула да им ово предузеће уназад неколико година пружа подршку.

Директор комуналног предузећа Богдан Клачар рекао је да су у дворишту школе „Србија“ формирали воћњак са различитим воћним врстама који може послужити као едукативни.

„Ту се налазе саднице шљиве, крушке, трешње, неколико садница ораха, лијеска, кестен, храст, јавор и липа“, навео је Клачар.

Ученик деветог разреда Основне школе „Србија“ са Пала Алекса Ћирић истакао је важност еколошког пројекта у којем је школа учествовала и указао да сви треба да раде на томе да се сачува чиста и здрава животна средина.

Међународни дан планете Земље обиљежава се сваке године с циљем скретања пажње грађанима на значај очувања природе и спречавања негативних посљедица по животну средину.

/Срна/