ПАЛЕ- У недјељу конференција о сарадњи економског факултета

238

Представници Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Привредне коморе Републике Српске одржаће у недјељу, 19. марта, на Јахорини конференцију за новинаре по питању заједничке сарадње ових институција у организовању наредних научних конференција.

„Том приликом јавност Републике Српске и БиХ биће упозната о сарадњи ових институција из којих се изродила идеја о интегрисаном одржавању двије конференције – Јахорински пословни форум и Јахорина економски форум„, саопштено је из Економског факултета Пале.

У саопштењу наводе да су до сада ове двије конференције одржаване у различитим терминима.

Конференција за новинаре биће одржана у хотелу „Термаг“ на Јахорини са почетком у 13.00 часова.

„Јахорина економски форум“ представља манифестацију на којој се дискутује о најбитнијим економским питањима и доносе закључци који су у великој мјери инкорпорирани у политике, мјере и активности свих нивоа власти у Републици Српској и БиХ, као и у економску праксу у реалном сектору.

Научна међународна конференција „Јахорински пословни форум“ окупља велики број туризмолога, научних радника, представнике академске заједнице, јавног сектора, привреднике из земље и региона који заједничком дискусијом дефинишу конкретне приједлоге примјењиве у пракси.

/Срна/