ПАЛЕ- У петак годишњи концерт КУД-а „Младост“

231

Традиционални годишњи концерт Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Младост“ са Пала, на којем ће се представити више од 200 чланова из разних секција, како играчких, тако и секције хора, изворне групе, те ветерански и дјечији ансамбли, биће одржан у овом мјесту у петак, 23. децембра.
Ове године гости на концерту биће из Пожаревца, најављено је паљанског КУД-а.

„Са поносом кажемо да смо најбројнија културно-спортска организација на подручју општине Пале, као и покретачи културних збивања у нашем мјесту, амбасадори и промотери изворног културног насљеђа“, наведено је у саопштењу.

Концерт ће бити одржан у Спортско-пословном центру „Пеки“ на Палама у 19.00 часова.

Улазнице за 69. традиционални концерт ће се продавати у четвртак, 22. децембра, на билетарници дворане и на дан концерта, од 17.00 часова.

Ово културно-умјетничко друштво основано је 1953. године под називом „Радник“, који је промијењен у „Младост“, а данас окупља више од 350 чланова.

Чланови овог друштва учествовали су на бројним гостовањима у иностранству – Аустрији, Француској, Њемачкој, Данској, Алжиру, Чешкој, Румунији, Мађарској, Бугарској, Грчкој, Турској, Кипру, Италији и другим земљама.

/Срна/