ПАЛЕ- У сриједу почиње турнир у малом фудбалу „Коран-Пале“

290

Традиционални турнир у малом фудбалу „Коран-Пале 2023“ почеће у сриједу, 7. јуна, на Палама и окупиће 17 екипа са подручја Сарајевско-романијске регије, Вишеграда, Невесиња и Сарајева.

Побједник турнира освојиће награду од 8.000 КМ, другопалсирана екипа 1.500 КМ, а треће мјесто 500 КМ, речено је из Организационог одбора турнира.

Жарко Човић из Организационог одбора турнира рекао је да је у питању 61. традиционални турнир, да ће прва утакмица почети у 19.00 часова, а да је данашњим жријебом одлучено да ће 17 екипа бити распоређено у пет група.

Он је навео да ће се публици представити сениорски репрезентавац БиХ у женском фудбалу Марија Ана Милинковић, која је најбољи играч премијер лиге, а промотер биће професионални фудбалер из Фудбалског клуба „Жељезничар“ Александар Косорић.

Човић је навео да се труде да овај спортски догађај буде препознатљив на Палама, те је захвалио за покровитељство општини Пале и граду Источно Сарајево, Туристичкој организацији Источног Сарајева, компанији „Калзберг“ и другим спонзорима који су подржали турнир.

Члан Организационог одбора турнира Владимир Ковачевић додао је да су правила од ове године промијењена и игра се по систему „пет плус један“, по строгим футсал правилима, док је прошле године био систем „четири плус један“.

Ковачевић је додао да ће бити организоване робне награде, а у самој завршници и представљање ветерана турнира, те позвао заинтересоване да посјете турнир, гдје ће улаз бити бесплатан.

Милинковићева и Косорић су позвали заинтересоване да дођу на турнир у што већем броју и буду дио приче у којој промовишу спорт.

Турнир ће трајати до 18. јуна на спортским теренима Студентског центра „Коран“ на Палама.

/Срна/