ПАЛЕ- У три основне школе евидентирано 160 будућих првачића

700

На подручју паљанске општине у три основне школе Пале“, „Србија“ и „Мокро“ до сада је евидентирано 160 будућих првачића који ће бити уписани према распореду прилагођеном епидемиолошкој ситуацији.

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић рекао је Срни да је у овој образовној установи пријављено 80 дјеце за први разред за школску 2021/2022. годину, те да ће упис ученика и процјену психофизчке зрелости обављати стручна служба школе.

„За сада су то три одјељења у којима ће првачићи бити распоређени. Још родитељи путем телефона пријављују дјецу и добијају термине по препоруци ресорног министарства и Педагошког завода. Битно нам је да се испоштују све епидемиолошке мјере како би се направио размак између ученика, дезинфиковала просторија када крене упис“, изјавио је Рајић, који сматра да има још дјеце која ће се пријавити.

Он је подсјетио да се у први разред основне школе за наредну школску годину уписују дјеца која до краја августа ове навршавају шест година.

Директор Основне школе „Србија“ Сања Марковић каже за Срну да је пријављених 65 првачића и да евиденција ученика за упис још траје.

Марковићева каже да се поштују све препоручене мјере с циљем сузбијања вируса корона, те да су презадовољни одзивом будућих првачића.

Директор Основне школе „Мокро“ Радмила Веселиновић рекла је Срни да је пријављено 15 првачића, од којих један у подручном одјељењу на Хреши, те да чекају да дјеца изваде љекарска увјерења и инструкцију ресорног министарства о заказивању термина.

Веселиновићева истиче да је сваке године све мање ученика, па не могу бити задовољни са пријавом првачића.

/Срна/