ПАЛЕ- Црвени крст Републике Српске организује акцију добровољног даривања крви у Палама

324

Црвени крст Републике Српске у сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву у четвртак, 24. новембра, организује акцију добровољног давалаштва крви.

Акција ће бити организована на Правном факултету у Палама од 9.00 до 14.00 часова.

Ово је трећа овогодишња акција добровољног давалаштва крви коју организује Црвени крст Републике Српске у сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву.

До краја текуће године биће прганизоване још три акције добровољног давалаштва крви на факултетима Универзитета у Источном Сарајеву.

У сриједу, 30. 11, у згради Центра за високо образовање у Бијељини Универзитета у Источном Сарајеву, биће одржана акција добровољног давања крви, а током мјесеца децембра биће одржане још двије акције, на Електротехничком факултету у Источном Новом Сарајеву и Медицинском факултету у Фочи.

Црвени крст Републике Српске организацијом акција добровољног давалаштва крви настоји да прошири хуману породицу добровољних давалаца крви, анимира јавност и укаже на значај даривања ове драгоцјене течности.

Водећи се слоганом: „Дарујте крв! Спасите живот“, Црвени крст Републике Српске позива све који су у могућности да дарују крв и на тај начин спасе некоме живот!

/Катера/